Omavalitsused pole ühinemisplaane peast heitnud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee
Kergliiklustee Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile, 7. mail toimus Valga linnavalitsuse initsiatiivil linna ja ümbritsevate omavalitsuste koostöökohtumine, kuhu olid kutsutud Hummuli, Karula, Tõlliste, Sangaste, Taheva ja Õru omavalitsuste juhid, et arutada koostööprojekte uuel Euroopa Liidu rahastamisperioodil. Enim ollakse huvitatud külastuskeskkonna parandamise ja sotsiaalhoolekande alaste projektide elluviimisest.

Kõige tähtsamaks peeti ühise kergliiklusteede võrgustiku planeerimist. «On oluline, et lepiksime oma piirkonnas kokku, mida tahame. Siis saame hakata juba edasisi läbirääkimisi pidama ka maakondlikul tasandil,» sõnas Valga linnapea Kalev Härk.

Siseministeerium kavandab omavalitsuste vabatahtliku ühinemise toetamist, mille käigus pakutakse ühinevatele omavalitsustele ekspertide konsultatsioone ja nõustamist. Otsustati, et ühiselt minnakse edasi konsultatsioonidega Valga linna, Tõlliste, Karula, Õru, Sangaste, Hummuli ja Taheva valdade ühinemise analüüsidega, mille juures on olulisel kohal kogukondade kaasamine ning avalike teenuste pakkumine.

Järgmine taoline kokkusaamine on plaanis sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles