Tuleoht peaks lähipäevadel Valgamaalt kaduma.

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike
Äike Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänaseks, 9. maiks lisandub edelavoolus soojemat ja niiskemat õhku. Öö hakul on sajuhooge harvem, pärast keskööd ja hommikul tihedamalt, pole välistatud ka äike. Keskpäevaks on tihedam sadu läbi, õhtupoolikul aga läheneb lõuna poolt uus sajuala. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2..7, päeval 13..18, meretuulega rannikul kuni 11°C.

Laupäeva ööga liigub madalrõhulohk ühes vihmapilvedega üle Eesti. Päeval sajab siin-seal hoovihma ja on ka äikese võimalus. Õhtu poole võib idapoolsetesse maakondadesse uus tihedam sajuala jõuda. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 6..12, päeval meretuulega rannikul kuni 10, sisemaal 13..18, Kagu-Eestis võib tõusta 20°C lähedale.

Pühapäeva öö hakul on Ida-Eestis vihmasadu intensiivsem. Pärast keskööd sajud hõrenevad. Tuul puhub valdavalt edelast. Õhutemperatuur on 4..9°C. Päeval on laiguti vihmahooge. Õhtu poole läheneb Läänemere kohalt uus madalrõhulohk ja jõuab uus sajuala. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Õhutemperatuur on 13..16, saartel ja läänerannikul kuni 11°C.

Esmaspäeva öö hakul on ilm veel vihmane. Pärast keskööd madalrõhulohk eemaldub ja sadusid on hõredamalt. Päevaks madalrõhuala küll üürikeseks nõrgeneb, kuid tingimused rünksajupilvede tekkeks on soodsad ja hoovihma võimalus on ikka küllaltki suur. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 12..17°C.

Tuleoht peaks ajavahemikul 8.–13. maini kõikjal Eestis kahanema 1.–2. klassini ehk sisuliselt kaduma. Täna, 9. mai hommikul oli enamikul Valgamaast keskmine tuleoht, maakonna lõunaosas võis seda aga veel suureks hinnata. Suurim on tuleoht praegu Tartu- ja Viljandimaal. Tervel Hiiumaal ja suurel osal Võrumaast oli aga tuleohu indeks absoluutses nullpunktis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles