Politsei paneb puhuma nii päeval kui ööl

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna, 9. mail viib politsei kogu Eestis läbi «Kõik puhuvad» operatsioone ning juhib tähelepanu ohtudele, mis alkoholi tarvitanuna rooli istumisega kaasnevad.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul hälbib alkoholi mõjul juhi võime liikluspilti tajuda, ohte märgata ning nendele reageerida. «Sageli juhtuvad joobes juhtidega õnnetused suurtel kiirustel. Väga tihti ei kasuta sellised juhid ka turvavarustust ega nõua selle kasutamist reisijatelt. Nii on ka nende õnnetuste tagajärjed enamasti rasked,» ütles Tänak.

Täna teevad puhumisoperatsioone kõikide prefektuuride politseinikud. Joobekontrolle viiakse läbi nii päeval kui ka öötundidel ning nii asulates kui asulavälistel teedel.

Möödunud aastal hukkus joobes juhtide põhjustatud õnnetustes 25 inimest ning vigastada sai üle 250 liikleja. Tänavu on alkoholi mõju all juhi süül vigastada saanud 54 ja hukkunud kuus inimest.

Keskmiselt avastab politsei iga päev 22 alkoholi tarvitanud juhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles