Kaksiklinn jääb muredega tihti üksi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga ja Valka linnajuhtide kohtumine Euroopa Komisjoni esinduste juhtidega. Vasakult esimene Euroopa Komisjoni Läti esinduse juht Inna Šteinbuka. Paremalt esimene Valka linnajuht Vents Armands Krauklis.
Valga ja Valka linnajuhtide kohtumine Euroopa Komisjoni esinduste juhtidega. Vasakult esimene Euroopa Komisjoni Läti esinduse juht Inna Šteinbuka. Paremalt esimene Valka linnajuht Vents Armands Krauklis. Foto: Jaan Rapp / Valgamaalane

Täna, 10. mail kohtusid Valka ja Valga linnajuhid Euroopa Komisjoni esinduste juhtidega Eestis ja Lätis. Valka kihelkonnaduuma juht Vents Armands Krauklis ja Valga linnapea tõid kohtumisel Valkas külaliste ette mitu teravat probleemi.

Linnajuhid tõdesid, et kuigi Valga-Valka staatus kaksiklinnana pakub mõlemale poolele unikaalseid võimalusi, annaks mitmeski valdkonnas asju palju paremini korraldada. Seda just riikide tasandil.

Eriti teravana tõi Vents Armands Krauklis välja probleemid meditsiinialase koostööga. „Meie arusaamise järgi on kõige olulisem korraldada asju nii, nagu inimestele kõige parem. Kui Valka inimestele on parem minna arstiabi saama kolme kilomeetri kaugusele Valga haiglasse, oleks ju normaalne, et talle seda võimaldatakse. Paraku kohtame ministeeriumi poolt suhtumist, et mingu Valmiera haiglasse. See aga on ju 50 kilomeetri kaugusel!“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles