SEB 32. Tartu jooksumaratoni võitis ülivõimsalt Roman Fosti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB 32. Tartu Jooksumaratoni võitja Roman Fosti
SEB 32. Tartu Jooksumaratoni võitja Roman Fosti Foto: Tarmo Haud

Roman Fosti kordas SEB 32. Tartu jooksumaratonil oma eelmise aasta võitu, kui oli uue eestlaste rajarekordiga 1:15.30 rohkem kui kolme minutiga järgmistest üle.

“Eesmärk oli joosta mõnusa tundega, kuna see oli minu jaoks ennekõike ettevalmistus täispikaks maratoniks,” rääkis võidumees. “Kui eelmisel aastal oli kannatamise jooks, siis täna sai juba nautida. Eestlaste rajarekordit otseselt jahtima ei läinud, aga kui tuli, siis tuli,” oli Fosti tagasihoidlik.

Tema järel sai teise koha Dmitri Aristov ajaga 1:18.39. “Täna oli väga raske, aga suutsin õnneks viimasel 500 meetril lõpuspurdiga teiseks tõusta,” ütles Aristov, kelle järel tuli kolmandana üle finišijoone Ivar Ivanov.

“Kohe, kui ta Otepäält minema lendas, oli selge, et sellele mehele keegi vastu ei saa,” kommenteeris Ivanov võidumehe sooritust. “Hommikul sai vist liiga palju putru söödud. Kohe, kui tahtsin pisut juurde panna, hakkas pistma. Lõpuspurdis ei olnud Aristovi vastu varianti,” lisas Ivanon, kelle lõppajaks märgiti 1:18.42.

Naistest oli kiireim Evelin Talts, kes oli parim ka kaks aastat tagasi. “Kui stardiprotokolli vaatasin, tundus, et võitmine ei tohiks väga keeruline olla,” ütles Talts, kes lõpetas üldarvestuses 69. kohaga ja ajaga 1:32.16. “Viimasel ajal pole ma väga palju jooksnud, jooksin mõned minutid aeglasemalt kui minu senine rekord siin. Aga võiduga olen muidugi rahul,” lisas Talts.

SEB 32. Tartu jooksumaratonile registreerus lõpuks kokku 4329 jooksjat ja kepikõndijat. 23kilomeetrisele distantsile läks spordisõpru 2397 ja 10 kilomeetri omale 1932.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles