Kaks linnuliiki näitas end vaid Valgamaal

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tellingumäe vaatetorn
Tellingumäe vaatetorn Foto: Kadri Pulk

Pühapäeval, 11. mail toimus Eesti ornitoloogiaühingu korraldatud neljas tornide linnuvaatluspäev. Kehvast kevadilmast hoolimata soovis tornides linde tundma õppida üle 130 linnuhuvilise, mis on aga tornide linnuvaatluspäeva osalejate rekord.

Linnuvaatlejad pidasid liiginimekirju ja ootasid huvilisi üheksas maakonnas 16 linnuvaatlustornis ning neljas tornis, kus juhendajaid polnud, peeti ka iseseisvalt liigiliste. Kõige enam ehk 114 linnuliiki saadi kirja Pärnumaal Kabli linnujaama vaatetornis. Liigirohkuselt järgnesid Tarvastu poldri vaatlustorn Viljandimaal 102 ja Haeska linnuvaatlustorn Läänemaal 85 linnuliigiga. Eri vaatlustornides saadi kirja 173 liiki sulelisi.

Valgamaal sai linde vaadelda Taheva vallas Tellingumäe tornis. Nagu kinnitas Valgamaalasele Eesti ornitoloogiaühingu liige, tornide linnuvaatluspäeva koordinaator Mariliis Märtson, läks sealgi vaatluspäev korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles