Kohvik avas uksed esialgu üheks päevaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajate ootel on Pedajamäe külaseltsi tegusad perenaised Ethel Kümmel (vasakult), Mereli Mändmets ja külavanem Heleena Jõgi.
Külastajate ootel on Pedajamäe külaseltsi tegusad perenaised Ethel Kümmel (vasakult), Mereli Mändmets ja külavanem Heleena Jõgi. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Otepää valla Pedajamäe külaselts võõrustas pühapäeval külalisi Nuustaku rantšos avatud kohvikus. Agarad perenaised olid valmistanud hulga küpsetisi, mille müügitulu läheb seltsi ettevõtmistesse.

Juba laupäeva keskpäeval algas rantšos sagimine pihta. Mehed tassisid kohale laudu-toole, naised taldrikuid, tasse, tee-, koore- ja kohvikanne, vaase ja suhkrutoose. Nii valmistuti avama pühapäeval külakohvikut.

Osa perenaisi alustas hõrgutiste küpsetamisega juba laupäeva õhtul, mõni pühapäeva varahommikul. Pühapäeva hommikul kell 9 tõid kõik kohviku tegemistesse kaasatud perenaised oma kätetööna valminud koogid-saiad-pirukad Kümmelite perele kuuluvasse külalistemajja, kus kohvik kella 11 paiku avati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles