Valgamaal saab toetust taotleda veel kolm nädalat

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Hajaasustuse programmi kaudu saavad lastega maapered käesoleval aastal riigilt ligi 2 miljonit eurot toetust vee-, kanalisatsiooni- ja autonoomse elektrisüsteemi ning teede rajamiseks.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) regionaalarengu keskuse direktori Monica Hankovi sõnul osaleb praeguse seisuga hajaasustuse programmis 162 omavalitsust.

«Programmis osalevad pea kõik omavalitsused üle Eesti ja neid on rohkem kui kunagi varem. Sellel aastal on Ida-Virumaa tõeline edulugu. Kui eelmisel aastal osales Ida-Virumaalt kaks valda, Kohtla ja Aseri, ja summa kahe omavalitsuse peale oli 21 000, siis sellel aastal osaleb kümme omavalitsust osalussummaga 156 750 eurot,» lisas Hankov sihtasutuse teates.

Alates möödunud aasta sügisest saavad hajaasustusega piirkondades elavad maapered taotleda kuni 6500 eurot toetust, et korrastada või ehitada vee- või kanalisatsioonisüsteeme, juurdepääsuteid ning autonoomseid elektrisüsteeme. Programmi eesmärk on hajaasustusega maapiirkondades elavatele lastega peredele tagada head elutingimused ning seeläbi aidata kaasa elanike arvu püsimisele hajaasustusega maapiirkondades.

Toetuse taotlemiseks peab taotleja omalt poolt panustama vähemalt kolmandiku kogu projekti maksumusest, millele riik ja kohalik omavalitsus lisavad kumbki kolmandiku. Maksimaalne toetussumma ühe majapidamise kohta on 6500 eurot.

Taotlusvoorud on juba avatud Tartu-, Valga-, Lääne-Viru-, Ida-Viru-, Järva-, Hiiu-, Võru-, Lääne-, Harju-, Viljandi-, Jõgeva- ja Raplamaal. Suvel avanevad voorud Põlva-, Pärnu- ja Saaremaal. Taotlusvooru kuulutavad maakonnas avatuks maavalitsused.

Valgamaal on maavalitsuse teatel 1. aprillist 2. juunini hajaasustuse programmi taotlusvoor avatud Helme, Hummuli, Karula, Otepää, Palupera, Puka, Põdrala, Taheva, Tõlliste ja Õru vallas.

Hajaasustuse programm on välja töötatud regionaalministri valitsemissalas, seda rakendab EAS ja rahastatakse Eesti riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles