Purjus noormees keeras auto üle katuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalgi oli õnnetusi varasemast enam.
Valgamaalgi oli õnnetusi varasemast enam. Foto: Politsei

Täna, 14. mail varahommikul kella viie paiku sai politsei teate, et Valgamaal Õru vallas on juhtunud liiklusõnnetus. Asjaolude väljaselgitamisel ilmnes, et sõiduauto Mazda, mida juhtis juhtimisõiguseta ja alkoholi tarvitanud 18aastane Joel, kaldus valesti valitud sõidukiiruse tõttu paremkurvis teelt välja kraavi ning rullus üle katuse.

Sõiduautos viibis avarii hetkel neli inimest. Liiklusõnnetuse tagajärjel said kergemaid vigastusi auto juhtinud Joel ja kaasreisijana sõidukis viibinud 20aastane Carl-Johan, kellele meedikud andsid kohapeal esmaabi. Teised sõidukis viibinud kaks noormeest liiklusõnnetuses vigastada ei saanud.

Politsei selgitas sündmuskohal välja, et kõik sõidukis viibinud isikud olid kinnitatud turvavööga, ka vastasid sõiduki rehvid nõuetele.

Politsei teisaldas avariilise sõiduki tasulisse parklasse ning Valga politsei alustas juhtunu osas väärteomenetlust.

Valga politseijaoskonna vanemliikluspolitseiniku Kaimar Karmi sõnul on juhtimiselt kõrvaldatud Joel politseinikele juba varasemast ajast tuttav. Näiteks tabas politsei Joeli ka mullu septembris autoroolist alkoholi tarvitanuna ja juhtimisõiguseta.

Vanemliikluspolitseiniku sõnul mõjutab ükskõik kui suur joove juhi tähelepanuvõimet ja reageerimise kiirust, häiritud on ka koordinatsioon. Seega on väga ekslik arvata, et paar pudelit õlut või pokaal veini ei tee täis elujõus mehele veel midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles