Muuseumis saab uudistada noorte improvisatsioone

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka kunstikooli näituse avamisele Valga muuseumis oli tulnud nii noori kui eakamaid kunstihuvilisi.
Valka kunstikooli näituse avamisele Valga muuseumis oli tulnud nii noori kui eakamaid kunstihuvilisi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hiljuti avas Valka kunstikool näituse Valga muuseumis.

Näituse «Improvisatsioon» avasõnad lausunud Valka kunstikooli direktor Maruta Stabulniece ütles, et kool on unikaalne kaksiklinna õppeasutus, kus õpivad nii läti-, vene- kui eestikeelsed õpilased. «Inspireerituna Jānis Cimze kultuurilisest ja hariduslikust tegevusest, on näitus koostatud selleks, et rõhutada kultuuriväärtuste, kultuuridevahelise ühise keele loomise võimalikkust ja tähtsust,» sõnas direktor.

Tööde tegemisel on kasutatud erinevaid tehnikaid ja materjale. Väljas on nii kollaaže, maale kui joonistusi. «Lätlastest diplomandide kätetööna on näitusele välja pandud papjeemašee tehnikas ja ka kollaažidena valminud autoportreed,» tutvustas näitust kunstikooli õpetaja Margi Vähi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles