Emaläte sai uue elu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hõbevalge» annetamine lättele.
«Hõbevalge» annetamine lättele. Foto: Eike Tasa

Arula külaselts tähistas 3. mail küla 595. aastapäeva ja Emalätte «uuestisündi» külapäevaga. «Käsikäes Alliku talu rahvaga on ära tehtud suur töö, et see ajalooline paik jälle ellu äratada,» ütles Silvia Mägi külaseltsist.

Mauri Mändoja, kes on olnud kõigis külarahva töödes agar kaasalööja ja ajaloo uurija, rääkis 238aastase Emalätte loo. Ta alustas Emalätte kandmisest krahv L. Mellini Liivimaa atlase kaardile aastal 1776, esitas katke F. R. Kreutzwaldi rahvusromantilisest jutust «Maarahva kalendris» aastast 1844 ja meenutas ka seda, kuidas mehed Emalätte samba kohale tõid ja paika panid.

«Räägitakse, et inimene, kes leiab allikale viiva raja, on tagasi pöördudes rikkam. Suvi on tulemas, leidke see kaunilt korda tehtud koht, austage seda ja nautige Arula küla koostegemise vilja,» sõnas Mägi.
Külavanem Voldemar Tasa tänas tööde teostajaid, ASi Valmap Grupp esindajat Kalle Põldmäge, Mauri Mändoja, Kalle Raba Alliku talust, Teet Reedit Otepää vallast, Puka valda ja kõiki Arula küla inimesi, kes ühistöödel osalesid. «Tänusõnu väärisid ka KIK ja Otepää looduspark,» lisas Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles