Toidukogumispäev tuleb uues võtmes

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Toidupank andis teada, et sellel laupäeval, 17. mail, on 26 kaupluses üle Eesti taas toidukogumispäev. Aktsioon toimub esmakordselt ühepäevasena, küll aga on võimalik kohalikule toidupangale kaupa annetada tavapärasest kolm tundi kauem – kell 10–19.

Toidukogumispäev on üle-eestiline toidupankade aktsioon, mis annab eraisikutele võimaluse aidata kohalikke puuduses elavaid peresid. Aktsiooni ajal on kindlates kauplustes väljas toidupanga punastes põlledes vabatahtlikud, kes jagavad infot ning aitavad annetatava toidukauba kokku koguda.

Valgas leiab toidukogumispäev aset nii Rimis kui Selveris.

Kokku on osalemas 10 Rimit, 3 Prismat, 6 ETK kauplust, 7 Selverit ning Tallinna Solarise keskuse toidukauplus.

Toidupanga juht Piet Boerefijn on tänulik nii kauplusi külastavatele inimestele toiduannetuste eest kui ka neile, kes annetavad oma kõige olulisemat ressurssi – aega.

«Need on inimesed, ilma kelleta ei saaks toidupangad tegutseda,» rõhutas Boerefijn. Ta lisas: «Meil käivad vabatahtlikena abis valdavalt eraisikud. Samas on ka gruppe, näiteks mitmete ettevõtete töökollektiivid ning loomulikult sõpruskonnad, kes jagavad head tahet ning soovi koos midagi ära teha.»

Toidupank tänab kõiki partnerorganisatsioone, kes on aidanud kaasa vabatahtlike leidmisel: eKool, Serve the City, MTÜ Vaba Tahe, Vabatahtlike Värav (www.vabatahtlikud.ee), MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant, Naerata ometi MTÜ, Help.ee ning annetuskeskkond «Ma armastan aidata».

Tavapäraselt on toidupankade põhitöö kauplustes, hulgiettevõtetes ja toidutootjatel ülejääva toidukauba päästmine ja ümberjagamine vaesuses elavatele (lastega) peredele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles