Endised vallavolinikud jäid riigikohtu toetuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää abivallavanem Margit Prede ja vallajuht Kuldar Veere veebruarikuisel istungil, kus vastasleer teataski, et Veere on volinikke palgale võtnud.
Otepää abivallavanem Margit Prede ja vallajuht Kuldar Veere veebruarikuisel istungil, kus vastasleer teataski, et Veere on volinikke palgale võtnud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium jättis rahuldamata otepäälaste Silver Eljandi ja Urmas Kuldmaa kaebuse.

Endised Otepää volikogu liikmed Eljand (VL Otepää) ja Kuldmaa (IRL) kaebasid edasi aprillikuise vabariigi valimiskomisjoni otsuse, kus oli kirjas, et kuna sisuliselt töötasid mõlemad vallale, peaksid nad volikogust lahkuma.

Eljand ütles, et on endiselt pettunud Eestis kui õigusriigis. «Kui lähen aitama, tuleb välja, et see on kuritegu. Sisuliselt ongi kuritegu, kuna mulle on pandud karistus: olen volikogust välja visatud. Iga inimene saab aru, et lastele riietusruumis ahju kütmine ja treppide lumest koristamine ei ole ju võimu kuritarvitamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles