Üksused lahkusid õppuste piirkonnast

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Laupäeva hommikul lõppes suurõppusel Kevadtorm Kaitseliidu lahingüksuste tegevus, osalenud üksused lahkusid õppuse piirkonnast.

Kaitseliidu üksuste lõpurivistus peeti Valgamaal Tagula lähistel ja Laatres. Kaitseliidu ülema brigaadikindral Meelis Kiili sõnul olid õppusel osalenud üksused ülimalt professionaalsed ja usaldusväärsed, teatas Kaitseliidu pressiesindaja. „«Te näitasite, et meie rahval on olemas tõsine kaitsetahe ja seda rakendatakse väga oskuslikult. Eesti rahvas võib teie üle uhke olla,“» ütles kindral Kiili lõpurivistusel.

Ka Kaitseliidu lahingüksusi juhtinud maakaitsepataljoni ülem kolonelleitnant Marek Laanisto tunnustas õppusel tema juhtida olnud üksusi ja võitlejaid.

Pärast lahingutegevuse lõppu lahkusid Tartu, Põlva, Võrumaa, Sakala ja Valgamaa maleva kompaniid õppuse piirkonnast.

Kaitseliidu lahingüksused liitusid Kevadtormiga 11. mail. Õppuse esimesel kolmel päeval tegeleti koostegevusõppusega, hiljem täitsid üksused viivitus- ja julgestusülesandeid pealetungiva vastase eesliinil. Täna anti lahingvastutus üle 2. jalaväebrigaadi üksustele.

Kaitseliidu lahingüksustes osales pea 800 kaitseliitlast. Kokku osalesid Kaitseliidust Kevadtormil kuus kompaniid, viie maleva staabid ja maakaitseringkonna staap, veel jätkavad maakaitsestaap, küberkaitseüksus, formeerijad ja staabiassitendid. Kokku osaleb Kevadtormil tuhatkond Kaitseliidu võitlejat.

Kevadtorm on kaitseväe suurim õppus, kus sel aastal osaleb üle 6000 kaitseväelase, kaitseliitlase ja reservväelase. Lisaks Eesti üksustele on Kevadtormil esindatud 550 sõdurit üheksast riigist. 16. mail sai õppusest ametlik NATO õppus, mille NATO nimetus on Steadfast Javelin.

Õppus hõlmab Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakondi. Põhiosa tegevusest viiakse läbi Valgamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles