Muuseumiööl käis huvilisi mullusest rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutuvestja Piret Päär rääkis lugusid nii väikestele kui suurtele. Samuti jutustas ta sellest, miks lugude vestmine läbi aegade kestnud on.
Jutuvestja Piret Päär rääkis lugusid nii väikestele kui suurtele. Samuti jutustas ta sellest, miks lugude vestmine läbi aegade kestnud on. Foto: Marge Väikenurm / Valgamaalane

Eilseks oli selge, et muuseumiööl käis ettevõtmises osalenud maakonna mäluasutustes rahvast rohkem kui möödunud aastal. Üle-eestiliselt on aga oodata publikurekordit.

Valgas külastas muuseumi 305 inimest, läinud aastal oli neid 297. Rekord ehk 350 külastajat jääb nelja aasta tagusesse aega. Uksed olid lahti kella 23ni. «Panin juba uksi kinni, kui selgus, et väike noorteseltskond on veel majas,» rääkis direktori kohusetäitja Ingrid Kivest. «Kindlasti käis ka neid, kes pole varem meid külastanud.»

Peale Otepää talispordimuuseumi ja Valga muuseumi osales maakonnas muuseumiööl ka Gustav Wulff-Õie kirjandus- ja koduloomuuseum, kuhu leidis tee 40 inimest. Nende seas oli 35-liikmeline turismigrupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles