Maakonna tantsupidu ukse ees

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa laulu- ja tantsupidu "Jõudmise lugu"
Valgamaa laulu- ja tantsupidu "Jõudmise lugu" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrvas sel laupäeval, 24. mail toimuv Valgamaa tantsupidu kannab pealkirja «Kodune lugu», andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht. Pidu räägib kodustest rõõmudest ja töödest, kaugelt tulnud külalistest ja elu kestvusest maa piirkondades, kus on puhast vett, mets ja siirad tunded. Pidu algab kell 18 Veskijärve veerel ja on kõigile tasuta.

Maavanem Margus Lepik avab peo tule süütamisega. Nagu kohane veekogude Valgamaale, sõidab peotuli leegitsema Õhne jõe kallaste vahele. Tuli süüdatakse sümboolselt mulluse maakondliku tantsupeo tulest.

Peol osalevad nii mudilased, õpilased kui täiskasvanud. Esinemas näeb 1050 tantsijat kokku 72 kollektiiviga, kelle hulgas kuus lasteaiarühma. Tantsupeo üldjuhid on Ene Vilipuu, Ulvi Riitsalu ja Valdeko Kalamees.

Tantsupeo tuli usaldatakse peo lõpus järgmise maakondliku tantsupeo korraldajale – Otepää vallale.

Peole panevad õla alla Valga maavalitsus, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp, rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskus, Tõrva linnavalitsus, Kaitseliidu Valgamaa malev ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles