Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Mida tasub mahetoidu ostmisel vaadata?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kõik, mis esmapilgul mahedana tundub, ei pruugi tegelikkuses seda olla.
Kõik, mis esmapilgul mahedana tundub, ei pruugi tegelikkuses seda olla. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Mahetoote tunneb tavaliselt poes ära näiteks kirjade «mahepõllumajanduslik» ja «öko-», või hoopiski niinimetatud eurolehekese järgi, kuid paljud ei tea, mida täpsemalt peaks toote juures vaatama ja mida teadma.

Põllumajandusministeeriumi mahepõllumajanduse büroo juhataja Marika Ruberg kirjutab Maablogis, et töödeldud toidu puhul võib mahepõllumajandusele viidata, kui vähemalt 95 protsenti toote põllumajanduslikke koostisosi on pärit mahepõllumajandusest.

See tähendab, et need koostisosad on kasvatatud üleminekuaja läbinud maal või saadud üleminekuaja läbinud loomadelt. Tavakoostisosadest tohib kasutada vaid selliseid, mida pole mahepõllumajanduslikuna saada.

Tagasi üles