Tantsupidu jõuab kodu läteteni

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Valgamaa tantsupeo ühe üldjuhi Valdeko Kalamehe sõnul on tähelepanuväärne tõik, et laupäeval löövad tantsu pidulised kõikidest Valgamaa omavalitsustest.
Tänavuse Valgamaa tantsupeo ühe üldjuhi Valdeko Kalamehe sõnul on tähelepanuväärne tõik, et laupäeval löövad tantsu pidulised kõikidest Valgamaa omavalitsustest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel laupäeval näeb Tõrvas esinemas enam kui tuhandet tantsijat 72 kollektiivist, kui aset leiab Valgamaa tantsupidu.

Tantsupeo üldjuhid on Ene Vilipuu, Ulvi Riitsalu ja Valdeko Kalamees. Kalamehe sõnul on mitu põhjust, miks peo pealkirjaks tänavu just «Kodune lugu» sai.

«Eelmine kord kui tantsupidu Tõrvas toimus, oli see nimega «Jõudmise lugu», nüüd aga ütleme, et oleme koju jõudnud. Teine asi on, et kodu on ilus koht ning tahame näidata oma kodukandi ilu ka teistele. Kolmas mõte on, et kuna meie tantsupidu rändab eri piirkondades ja seekord on lavastuse põhiraskus just Tõrva kandi inimestel, siis teemegi justkui kodust lugu,» rääkis Kalamees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles