Galerii: tööstus tuli välja ainulaadsete keedistega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Bacula juhataja Vahur Vuks.
OÜ Bacula juhataja Vahur Vuks. Foto: Cärol Tutk / Valgamaalane

Valgamaal Puka vallas Aakre külas tegutsev AS Bacula esitles 21. mail Dorpati konverentsikeskuses uut ja ainulaadset moosi, mida on kahe maitsega: vaarika ja mustika-vaarika. Kohaletulnud said põhjaliku ülevaate moosi väljatöötamise protsessist.

Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse juhataja Ene Tammsaar rõhutas moosi funktsionaalsust. See tähendab, et lisaks kõhutäiele ning heale maitsele on sel ka teatav kasulik mõju inimese tervisele, sõnas Tammsaar.

Meditsiinidoktor Mihkel Zilmer tutvustas uuringute tulemusi ja kinnitas, et moosi kasulikkust on tõestatud kliiniliste uuringute käigus. Keedis peaks parandama seedimist, tugevdama immuunsüsteemi ning leevendama stressi ja väsimust. Moosist saab kätte piisavas koguses vajalikke aineid ning see tähendab, et seda süües on palju väiksem risk paljude haiguste suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles