Lipu häll tähistab trikoloori aastapäeva

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää lipumasti lipuheiskamine Eesti lipu 125.aastapäeval.
Otepää lipumasti lipuheiskamine Eesti lipu 125.aastapäeval. Foto: Monika Otrokova

Tänavu 4. juunil möödub 130. aastat päevast, mil Otepääl pühitseti esimene sinimustvalge lipp – Eesti Üliõpilasseltsi lipp.

Kell 16 stardib sel puhul rongkäik Otepää vallamaja eest kirikumõisasse. Osalevad valla koolide õpilased ja lasteaedade lapsed, Valgamaa omavalitsuste, Valga maavalitsuse, Naiskodukaite, Kaitseliidu, valla asutuste ja organisatsioonide esindused, Eesti õhuväe liputoimkond, Otepää sõpruslaeva Ugandi meeskonna esindus, kutsutud külalised ja vallakodanikud, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Liputseremoonial kirikumõisas kuulutatakse välja Eesti lipulugu tutvustava bareljeefi ideekonkursi võitja ning Otepää laste ja koolinoorte loomekonkursi «Minu sinimustvalge Eesti» parimad. Samuti tunnustatakse sinimustvalgete mastivimplite kinkimisega Otepää kaunimate kodude omanikke.

Kell 17 alustab ajaloolise Kinsli kõrtsi juures oma teekonda Otepää kirikusse hobuvanker. Sellel sõidavad EÜSi liikmed algupärase rahvuslipu koopiaga. Hobuvankrit turvab ratsapolitsei.

Õhtul leiab Otepää kirikus aset pidulik kontsert-jumalateenistus «Sinimustvalged laulud Eesti lipu 130. aastapäeva auks». Teenib EELK Otepää Maarja koguduse õpetaja Marko Tiirmaa. Esinevad Ivo Linna, Antti Kammiste, Siiri Sisask, Ott Lepland, Tartu poistekoor, neidudekoor Kurekell ja Otepää gümnaasiumi segakoor. Dirigendid on Vilve Maide, Anneli Traks, Eve Eljand ja Undel Kokk.

Ürituse korraldavad Otepää vallavalitsus, kultuurikeskus ja konstaablijaoskond, EELK Otepää Maarja kogudus ning Eesti üliõpilaste selts, toetavad riigikantselei ja Valga maavalitsus.

Seoses rongkäiguga on kella 15.45–16.20 häiritud liiklus Otepää linnas Tartu maanteel Lipuväljakust Hurda tänava ristmikuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles