Selguvad mäekuningas ja mäekuninganna

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. mail algab esimene Otepää jooksutuur.
30. mail algab esimene Otepää jooksutuur. Foto: Erakogu

Juba sel reedel, 30. mail algab esimene Otepää jooksutuur, kus 200 osavõtja hulgas on mägesid jooksuga vallutamas ka Eesti murdmaakoondislased Aivar Rehemaa ja Triin Ojaste ning laskesuusataja Grete Gaim, andis teada jooksutuuri peakorraldajaMargus Mäll MTÜst Otepää Üritused.

Kolmepäevasel võistlusel joostakse Otepää kuppelmaastikul maraton: reedel Tehvandil 10 kilomeetrit, laupäeval Pühajärve ümbruses 17 kilomeetrit ja pühapäeval Käärikul 1. Kekkoneni jooks 15 kilomeetrtit, millega tähistatakse 50 aasta möödumist Soome tolleaegse presidendi Urho Kaleva Kekkoneni kuulsast ülikooli aulakõnest Tartus ja suusasõidust Käärikul.

Võistluste peakohtunik Marko Teder iseloomustab jooksutrassi sõnadega ilus, kuid raske. «Tõusumeetreid koguneb kolme päeva peale tublisti üle 600, nii et üldvõitja nii meeste kui naiste klassis saab õigustatult pärjatud Eesti mäekuninga ja Eesti mäekuninganna karikaga,» sõnas Teder.

Võistlusele annab lisaväärtust kõigil kolmel päeval toimuv meelelahutuslik programm, mis soosib inimesi peredega pikka nädalalõppu Otepääl veetma. Teretulnud on nii võidu peale jooksjad, matkajad kui kepikõndijad.

Jooksutuuri eesmärk on propageerida tervislikke eluviise, maastikujooksu ning tutvustada Otepää kaunist loodust ja häid võimalusi rahvarohkete ürituste läbiviimiseks. Jooksutuur rikastab Valgamaa sündmuste kalendrit, annab jooksusõpradele võimaluse nautida Lõuna-Eesti kaunist loodust ning panna end proovile ühel Eesti mägiseimal maastikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles