Kaugtöö tekitas küsimusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esitatud arveid tasub põhjalikult kontrollida.
Esitatud arveid tasub põhjalikult kontrollida. Foto: Aivar Aotäht / Sakala / Scanpix

Tööinspektsioonile laekus küsimus kaugtöö kohta. Inspektsiooni poole pöördunud inimene tundis huvi, kas kaugtöö korral on töö- ja puhkeaja arvestamine kohustuslik.

Tööinspektsiooni Põhja inspektsiooni tööinspektor-jurist Kaia Taal selgitas, et kui tööandja ja töötaja lepivad kokku, et inimene teeb tööd, mida tavapäraselt tehakse tööandja ettevõttes, väljaspool töö tegemise kohta, näiteks oma elukohas, peab tööandja teatama inimesele, et kohustusi täidetakse kaugtööna. «Kokkulepet eeldatakse kirjalikus vormis,» lisas Taal.

Ta rõhutas, et kuigi töötamise koht erineb kaugtöö puhul tavapärasest, allub ka kaugtöövormi korral inimene tööandja juhtimisele ja kontrollile ning tööandja on kohustatud pidama tööajaarvestust. «Sealhulgas peab tööandja ka kaugtöö puhul arvestama töö- ja puhkeaega ning töötaja peab kinni pidama kokkulepitud tööajast, puhkepausidest ja -ajast,» lisas tööinspektor-jurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles