Loitsuhooaeg saab avapaugu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva kinomaja
Tõrva kinomaja Foto: Arnold Looga

Tõrva loitsuhooaja avaüritus on 31. mail Tõrva ajaloolises kinohoones esitlusele tulev kontsertvideo 2013. aastal toimunud Eesti suurimast tule, vee ja muusika vabaõhuvaatemängust «The Greatest Hits of Kalevipoeg».

Üritus saab alguse kell 19, mil kinohoones näidatakse suurel ekraanil parimaid palasid Tõrva Loitsust, kus esinesid Tanel Padar & The Sun, Tõrva neidudekoor ja Jaan Tätte koos ansambliga Udupasun.

Vaatemängu keskmes oli Mart Kolditsa lavastatud etendus «The Greatest Hits of Kalevipoeg», mis tõi Päär Pärensoni, 300 tantsija, 200 koorilaulja ning maailma suurimate trummidega vaatajate ette parimad palad meie rahvuseeposest.

Kinohoones astuvad vahepaladega ülesse Tõrva laulustuudio neiud ja Reigo Ahven koos trummidega. Avatud on puhvet ja aset leiab ka loitsuteemaline viktoriin. Saab soetada tänavuse Loitsu pääsmeid ja meeneid.

Kohal on ka lavastaja Mart Koldits, kes räägib varasematel aastatel toimunud Tõrva Loitsu üritustest ning tutvustab ka tänavu 9. augustil ainult üks kord etenduva vaatemängu sisu ja esinejaid. Seekord on etenduse aines Eesti rahva ennemuistsed jutud. Jutte aitavad vaatajateni tuua ansamblid Metsatöll ja Winny Puhh. Lisaks esinevad Vallatud Vestid ja Hendrik Sal-Saller orkestriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles