Rannavalvuritele teevad peavalu purjutajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalvuritel oli eile Valgas rahulik päev, sest päevitajad-ujujad hoidsid halli ilmaga rannast eemale. Sulev Rätsepp näitas kolleeg Enn Meriroosiga uut särki, mis neile sel suvel selga läheb.
Rannavalvuritel oli eile Valgas rahulik päev, sest päevitajad-ujujad hoidsid halli ilmaga rannast eemale. Sulev Rätsepp näitas kolleeg Enn Meriroosiga uut särki, mis neile sel suvel selga läheb. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval algas Eestis rannahooaeg ja taas on ametis rannavalvurid. Endi sõnul on neil kõige keerulisem suvel hakkama saada purjus ujujatega, eriti peagi saabuval jaanipäeval.

«Vahepeal unustavad nad ka ujumise ära. Näiteks üks ujus kaugele ja hüüdis siis, et ei oska ujuda,» tõdes rannavalvur Ago Jaani, kes hakkab teist suve järjest rannalistel silma peal hoidma Riiska ja Vanamõisa järve ääres. «Kõige raskem on, kui on väga palju rahvast. Lihtsam on Riiska juures, kus on vähem pinda, mida valvata.»

Eelmisel suvel hakkasid purjutajad Jaanile vastu, kui viimane keelas neil vettemineku. Vastuhakk kestis, kuni vetelpäästja lubas politsei kutsuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles