Jooksutuur viis maratonile mööda kuppelmaastikku

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil meeste võitja Roman Fosti
Pildil meeste võitja Roman Fosti Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Otepää jooksutuuri käigus 1. juunil Käärikul joostud 1. Kekkoneni jooksu võitis oodatult Eesti esimaratoonar Roman Fosti ja naistest Maris Tamm.

30. maist 1. juunini Tehvandil, Pühajärvel ja Käärikul toimunud esimese Otepää jooksutuuri võitsid kokkuvõttes Rauno Reinart ja Maris Tamm. Neile järgnesid vastavalt Rait Ratasepp ja Sander Hannus, naistest Mari Sauga ning Merike Muru.

«Jooksutuur läks igati korda. Korraldajatena oleme samas väga kriitilised oma tegevuse suhtes ning näeme, et arenguruumi on,» sõnas tuuri peakorraldaja Margus Mäll.

«Küll aga on osavõtjate tagasiside olnud eranditult positiivne. Jooksu filosoofiast – mitte pelgalt jooks, vaid üks sportlikult meelelahutuslik nädalavahetus Lõuna-Eesti kaunil kuppelmaastikul – said kõik osavõtjad ühtemoodi aru. Paistab, et kellelgi igav ei hakanud ning jooksu ümber ja sees olnud meelelahutuslik programm tegi raskete tõusude võtmise talutavamaks,» lisas Mäll.

Otepää jooksutuur on võistlus, kus kolme päevaga joostakse Otepää kuppelmaastikul maraton: Tehvandil 10, Pühajärve ümbruses 17,195 ja Käärikul 15 kilomeetrit. Tuuri eesmärk on propageerida tervislikke eluviise, maastikujooksu ning tutvustada Otepää kaunist loodust ja häid võimalusi rahvarohkete ürituste läbiviimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles