Inspektorid avastasid Valgamaal mitu rikkumist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna päästekeskuse järelevalve inspektorid käisid möödunud reedel kontrollimas tuleohutusnõuete täitmist Valga, Otepää ja Viljandi meelelahutusasutustes. Mitmes ettevõttes avastati evakuatsiooniteedel takistusi ja lukustatud tagavaraväljapääse, samuti ei olnud töökorras tulekustutid. See tähendab, et tuleõnnetuse korral ei saa inimesed hoonest piisavalt kiiresti välja ja nende elud satuvad tõsisesse ohtu.

30. mai hilisõhtul käisid inspektorid Valga- ja Viljandimaa 14 pubis, ööklubis, baaris ja söögikohas. Kui tavaliselt kontrollitakse meelelahutusasutuste tuleohutusnõuete täitmist päevasel ajal ja ülevaatuse aeg on eelnevalt kokku lepitud, siis reidi puhul etteteatamist ei olnud.

Kõrgendatud tähelepanu pöörati evakuatsiooniteede tähistusele ja takistusteta läbitavusele ning evakuatsiooniteedel asuvate uste nõuetekohasele avatavusele. Lisaks vaadati signalisatsioonisüsteemide töövalmidust ning esmaste tulekustutusvahendite olemasolu ja korrasolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles