Valgas lipumerd ei näe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti lipu 130. aastapäeval tehtud kiire vaatlustuur Valgas isamaatunnet hinges just ei paisuta. Üksikute eranditega on tänavatel keskmiselt väljas kaks-kolm lippu, kuid palju ka selliseid piirkondi, kus ükski majaomanik pole vaevunud trikoloori välja panema. Nii tuleb sinimustvalget Nurme, Petseri ja Lõuna tänavalt tikutulega otsida, samas kui Võru tänava elanikud on teistest patriootlikumad.
 

Eakad Võru tänava üleaedsed Toivo Mändmaa ning Lilli Hain kuuluvad selle eeskujuliku vähemuse hulka, kes panevad enda kinnitusel lipu välja igal riigipühal. «Mina olen isegi pannud sagedamini, kuigi vaatan, et teistel lippu väljas pole,» kirjeldas Lilli.

Kaasmaalaste lipulembuse osas jäid pensionärid aga eriarvamusele. Mändmaa leidis, et eestlased armastavad oma lippu, kuid Lilli oli kriitilisem: «Kurb on vaadata kohe, et inimesed ei pane lippu välja. Paistab, et järelikult nad väga ei armasta seda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles