President lipu sünnipäevale ei jõudnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

President Toomas Hendrik Ilves eilsele Eesti lipu sünnipäeva tähistamisele Otepääl ei jõudnud.
 

Maavanem Margus Lepik kirjutas teisipäevases arvamusloos, et kõrged riigiametnikud, keda lipu sünnipäeva tähistamisele kutsuti, vastasid, et nad on samal ajal lähetusel välismaal, puhkusel või ei leia tulekuks aega. «Kui ise näitame rahvale sellist eeskuju, ei aita meie lippu väärtustada ükski seadus ega üleskutse,» ütles Lepik, kes märkis eile, et oli ka ministreid, kes tulemata jäid.

Toomas Sildam presidendi kantseleist põhjendas Ilvese Otepääle mittetulekut presidendi visiidiga Lätti ja Poola.

Otepää volikogu liige Aivar Nigol, kes räägib, et sinimustvalge võiks suuremat tähelepanu saada, ütles eile, et varem on paljud riigi esindajad lipu juubelitel kohal olnud.

«Kui Eesti lipul täitub 130. sünnipäev, siis oleks väga kena, kui nad kohal oleksid. Ma ei tea muidugi, millised nende mittetuleku põhjused on. Seega ei teeks kellelegi liiga,» lausus ta. «Tallinnas on Pika Hermanni tornis lipu heiskamine. See on mugav. Meile oleks väga oluline, kui riigi esindajad tuleks ka siia, väärtustades nii Otepää lugu, mis seotud Eesti lipu sünniga. Eesti riik ei lõpe Tallinnaga. See pole etteheide, aga see on otepäälaste arusaam.»

Sildam sõnas, et presidendile läheb Eesti lipu lugu korda. «Loomulikult väärtustab ta Eesti lippu. Seda kinnitab ka tema osalemine Eesti riigilipu pidulikul heiskamisel (Tallinnas – M. V.),» ütles ta. «President Ilves on korduvalt öelnud, et Eesti ei piirdu Tallinnaga. Seda näitavad ka tema otsused, mis on seotud näiteks vabariigi aastapäeva tähistamisega. Ta ei jätnud seda vaid Tallinnasse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles