Festival võtab täna-homme tuurid üles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kultuurikeskus
Valga kultuurikeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna algas Valga-Valka kaksiklinnade festival «Helisev Liivimaa», millega tähistatakse ka Valga 430. sünnipäeva.

Festival sai piduliku avalöögi kell 17 Valga kultuurikeskuses, kus avati loomeinimeste ühisnäitus.

Pärast seda annab oma esimese kontserdi vastloodud Liivimaa Noorteorkester. Orkestris mängivad Valga, Valka, Tõrva, Otepää, Antsla, Nõo ja Karksi-Nuia muusikakoolide õpilased ja õpetajad. Dirigent on Viljandi muusikapedagoog Anton Kogan.

Pedeli rannavolleplatsil peetakse aga täna maha Valga linna lahtised meistrivõistlused pargivolles ja võrkpalliklubi Viktooria seriaali esimene etapp.

Homme pärastlõunal leiab Pedeli ääres aset laste tänavajalgpalliturniir. Õhtupoolikul on Valga muuseumis linnapea Kalev Härgi ja Valka kihelkonna duuma esimehe Vents Armands Krauklise vastuvõtt.

Jaani kirikus saab kuulata kaksiklinna kooride sõpruskontserti, kus esinevad segakoor Rõõm, Valga kammerkoor, kammerkoor Ziemeļstīga ja eakate koor Dziesmu Rota.

Kell 20 saab kultuurikeskuse esisel platsil alguse linna sünnipäevapidu koos Ivo Linna ja Rock Hoteli, humorist Margus Abeli ja tantsutrupiga Luhta. Läti poolel Valkas avatakse lustakas meelelahutusrada «Vaata tähelepanelikumalt», start on kell 21.30 Valka kultuurimaja juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles