Turistide hulk tegi tubli tõusu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majutusettevõtete teenuseid kasutas Eestis 2014. aasta aprillis üle 200 000 turisti, teatab statistikaamet. Välisturistide arv suurenes eelmise aasta aprilliga võrreldes 11% ja siseturistide näitaja 5%. Valgamaa majutusasutustes peatus 3690 inimest, näitaja kasvas mullusega võrreldes 6,43%.

Aprillis peatus majutusettevõtetes 139 000 välisturisti ehk 13 000 rohkem kui 2013. aasta aprillis. Valgamaa majutusasutustes peatus neid 772 ehk kahe võrra mullusest vähem.

Enam kui pool välisturistidest saabus Eestisse Soomest, 13% Venemaalt ja 5% Lätist. Läti ja Soome turiste peatus majutusettevõtetes rohkem kui eelmise aasta aprillis. Venemaa turistide arv aga vähenes teist kuud järjest eelmise aasta sama kuuga võrreldes. Ligi neljandiku võrra rohkem kasutas majutusettevõtete teenuseid Saksamaa turiste, Rootsi turistide arv püsis eelmise aasta tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles