Valga lasteaed laureaatide seas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walko mudilased õppekäigul metsas.
Walko mudilased õppekäigul metsas. Foto: Erakogu

Valga lasteaed Walko on kutsutud täna, 10. juunil osalema keskkonnaameti korraldatud konkursi Keskkonnakäpp tunnustusüritusele, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist. Tallinna reaalkoolis toimuval galal kuulutatakse välja võitjad ning antakse üle auhinnad. Teiste hulgas valiti õpilasrühmade kategoorias tunnustamiseks välja ka Walko Naerupallide rühma algatus «Loodus räägib lugusid».

"Meie rühma käigud metsa ja osalemine projektides eri aastaaegadel on nelja aasta jooksul kaasa haaranud teised lasteaiarühmad ja pered," ütles Walko õpetaja Margit Kits. "Lapsed õpivad tundma taimi, loomi, linde ja puid nende loomulikus keskkonnas ja väärtustama metsa," lisas õpetaja Ester Urbanik.

Õpetajad selgitasid, et nende lugu sai alguse ideesähvatusest õpetaja peas. "Milleks on tutvustada lastele loodust läbi piltide, kui loodus ise jutustab meile oma lugu? Pakkisime oma nelja-aastased matkasellid linnaliini bussile ja vurasime Tambre metsa, meie lasteaiast kuue kilomeetri kaugusele. Nii see kõik algas," rääkis Kits.

Õpetaja lisas, et nende rühm on osalenud mitmes KIKi keskkonnateadlikkuse projektis: «Kes elab metsa sees» 2011/2012. õppeaastal, «Ma näen rohukõrrest kõrgemale» 2012/2013. õppeaasta ja «Vesi loob elu» 2013/2014. õppeaastal.

Auhind Keskkonnakäpp 2014 antakse keskkonnasõbraliku haridustegevuse eest välja viies valdkonnas: tubli tegutseja keskkonnakäpp, targa tarbija keskkonnakäpp, õnneliku õppe keskkonnakäpp, kogukonna kaasamise keskkonnakäpp ja innuka innovaatori keskkonnakäpp.

Lisaks antakse välja eriauhind rahva lemmikule. Igas sihtrühmas saavad eriauhinna enim rahva poolt hääli saanud projektid. Hääletajad said valida oma lemmiku keskkonnasõbraliku õpetaja, klassi või õpilasrühma koolist, lasteaiast või keskkonnahariduse valdkonnas tegutsevast organisatsioonist.

Peale lasteaia Walko pääsesid Valgamaalt konkursi nominentide sekka Otepää gümnaasiumi 11. klassi õpilaste läbi viidud geograafianädal «Vesi kui elu allikas» ja Aakre lasteaed-algkool, kes koostöös kogukonnaga rajas Aakre mõisaparki looduse õpperaja, mis sai valmis eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles