Puka valla ühinemine Tartumaaga kahtluse all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milline näeks välja suur vald, mis pärast Puka ja Rõngu valla ühinemist tekiks? Just selline. Aakre külaselts saatis läinud aastal Rõngu vallavalitsusele ja volikogule taotluse, et Aakre, Pühaste, Rebaste, Purtsi, Palamuste ja Pedaste külad Puka vallast soovivad piltlikult öeldes Tartumaale kolida.
Milline näeks välja suur vald, mis pärast Puka ja Rõngu valla ühinemist tekiks? Just selline. Aakre külaselts saatis läinud aastal Rõngu vallavalitsusele ja volikogule taotluse, et Aakre, Pühaste, Rebaste, Purtsi, Palamuste ja Pedaste külad Puka vallast soovivad piltlikult öeldes Tartumaale kolida. Foto: Graafika: Jüri Rüsülainen

Puka ühinemine Rõnguga on järjest suurema küsimärgi all, sest Valgamaa vald ei taha sellele rohelist tuld näidata.

«Kõik seisab Puka valla taga,» sõnas Rõngu vallavanem Hillar Hänilane, kes käis märtsi keskel volikogu esimehe Vahur Vuksiga Puka vallas. «Nad pidid volikogus asja rääkima.»

Läinud nädalal oli Tartumaal Rõngu vallamajas külas kolme juba ühinenud valla juht, parteitu Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus, kes nõus tegema analüüsi võimaliku ühinemise kohta. «Kui helistasin Puka valda, poldud sellest väga huvitatud. Öeldi, et võtavad volikogus arutamisele. Heikki (Puka vallavanem Heikki Kadaja – M. V.) arvas, et uuringuid on piisavalt tehtud,» rääkis Hänilane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles