Politseinik sattus rünnaku alla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeva, 11. juuni õhtul kella 22.40 ajal ründas 19aastane joobes noormees Valgamaa Palupera vallas Hellenurme külas ametikohustusi täitnud politseiametnikku.

Politsei toimetas agressiivseks muutunud purjus mehe Valga arestimajja kainenema. Politseiametnik pöördus tervisekontrolliks Valga haiglasse ning jätkas pärast esmaabi oma tavapärast teenistust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas Valgamaalasele, et politsei alustas juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes.

"Võimuesindaja või avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes vägivalla toimepanemise eest seoses tema ametikohustuste täitmisega karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega," viitas Kostina seadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles