Tseremoonia meenutab kogetud õudusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuniküüditamise mälestuskogunemine Säde pargis.
Juuniküüditamise mälestuskogunemine Säde pargis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 14. juunil möödub 73 aastat traagilisest juuniküüditamisest. Valgas algab mälestustseremoonia kell 12 Säde pargis küüditatute mälestuskivi juures, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

14. juunil 1941 tabas tuhandeid eesti peresid okupatsioonivõimude jõhker vägivallaaktsioon – toonasest eestlaste vastu läbi viidud kuritööst ei ole jäänud puutumata pea ükski pere. Ka Valgast küüditatud perekondadele tõi see kaasa raskeid kannatusi ja kaotusi.

Valga linnas korraldab rahvaliku ettevõtmise Valga linnavalitsus koostöös Memento Valgamaa Ühenduse ja SAga Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon ehk sõjamuuseumiga

Kavas on sõnavõtud ja pärgade asetamine mälestuskivi juurde, teiste seas teeb seda ka linnapea Kalev Härk. Tagasivaate toimunule teeb sõjamuuseum-teemapargi pedagoog Esta Mets. Kavas on ka ühislaulmine südamesõprade seltsi segaansambli eestvedamisel, muusikaline saade on Maarika Reinholdilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles