Kuidas linnapea apsakast sündis ootamatult tõeline šedööver

Eveliis Vaaks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi magustoitu teeb Valga linnapea Kalev Härk enda sõnul üsna harva, siis saiavorm on olnud alati üks ta lemmikšedöövreid. Enamasti teeb Härk seda õuntega, kuid ajakirjanikega kohtumise auks ning rabarberihooaja tõttu otsustas ta esimest korda hoopis rabarberitega katsetada. Hakatuseks tegi ta vormi võiga kokku ja ladus saiatükid põhja.
Kuigi magustoitu teeb Valga linnapea Kalev Härk enda sõnul üsna harva, siis saiavorm on olnud alati üks ta lemmikšedöövreid. Enamasti teeb Härk seda õuntega, kuid ajakirjanikega kohtumise auks ning rabarberihooaja tõttu otsustas ta esimest korda hoopis rabarberitega katsetada. Hakatuseks tegi ta vormi võiga kokku ja ladus saiatükid põhja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ühel kevadisel pärastlõunal seadsime fotograafiga sammud Valga linnapea Kalev Härgi kööki, et saada aimu, kas meeri tehtud toit ka süüa sünnib ning kuivõrd sina peal üks linnajuht üldse kokkamisega on.

Üldiselt armastab linnapea enda sõnul lihtsaid toite. «Kui restorani lähen, siis võib nautida ka peenemaid roogasid, aga kodus ma ei leia, et peaks toidu tegemisega liiga kaua vaeva nägema ja aega kulutama,» rääkis ta. Toit olgu tema sõnutsi lihtne, kiire, aga samas maitsev.

Toitu tehes tuleb kokku kutsuda konsiilium

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles