Killuke suurest peotulest jõuab ka Valgamaale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohad ning ajad, kus tuli peatub, 
et inimestel oleks võimalik osa saada suure peo ootuse hõngust.
Kohad ning ajad, kus tuli peatub, et inimestel oleks võimalik osa saada suure peo ootuse hõngust. Foto: Graafika: Jüri Rüsülainen

Homme stardib Tartust laulu- ja tantsupeotuli, mis jalgratastel suure peo eel pealinna jõuab. Killuke peotulest saabub ka Valgamaale, kus see läbib kõiki valdu ning jõuab 22. juuni õhtuks Valga Jaani kirikusse.

Kuigi üleriigilise peotule teekond Valga maakonda ei läbi, tegi maavanem Margus Lepik ettepaneku maakonna laulu- ja tantsupeo komisjonile anda valdadele võimalus ühisest suurest tulest osa saada ja killuke sellest Valgamaale toimetada.

Oma osa tulest saab Valgamaa kätte homme pärastlõunal Kambja kiriku juurest, kuhu laulu- ja tantsupeotuli jõuab Tartust. «Seda toimetavad edasi Valga rattaklubi jalgratturid. Maakonna kultuuritöötajatega on kokku lepitud punktid, kus tuli teeb väikese peatuse ning kus piirkonna taidlejad tuld vastu võtavad,» selgitas maakonna laulu- ja tantsupeo komisjoni liige, rahvakultuurispetsialist Eha Mandel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles