Otepäälased enam õendusabi ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statsionaarse hooldusravi osakonnas on Otepääl 20 kohta, millest kaheksat rahastas haigekassa. Igas palatis on ravil kaks-kolm patsienti.
Statsionaarse hooldusravi osakonnas on Otepääl 20 kohta, millest kaheksat rahastas haigekassa. Igas palatis on ravil kaks-kolm patsienti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää tervisekeskus jäi ilma hooldusabi teenuse lepingust. Seega suunab haigekassa otsus haiged ravile kaugele Tõrva või Valka.

«Lähedastel on keeruline käia inimest kaugel vaatamas – muret on siis palju rohkem,» ütles tervisekeskuse juht Andres Arike, kes oli eile kohtudes silmnähtavalt murelik, mudides närviliselt võtmeid. Arike vaidlustas haigekassa otsuse. Ta loodab enda sõnul ikka veel, et haigekassa muudab meelt ja õendusabi jääb ka Otepääle. Tõenäosus on selleks paraku väike.

«Saime mai lõpus suuliselt teada, et lepingut ilmselt ei pikendata, aga kui 5. juuni hommikul tuli teade, et lepingut ei sõlmita juba alates juulist, siis ... Üks riiklik asutus teisega niimoodi ei tohiks käituda. Ma ei jõua inimestele isegi koondamisteateid anda. Praegu koostan strateegilisi plaane, kuidas sellest jamast välja tulla,» rääkis ta. «Eks siin peab ka kohalik omavalitsus kõvasti kaasa rääkima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles