Mundrikandjad annavad paraadi eel valgalastele meeleoluka kontserdi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväe orkester
Eesti kaitseväe orkester Foto: Liis Treimann

On kujunenud traditsiooniks, et suvise võidupüha paraadi künnisel leiab paraadilinnas aset mitu kultuurisündmust mundrikandjate orkestrite osalusel. Erand pole seegi suvi Valgas, kus Kaitseliidu ühendorkestril Mati Põdra dirigeerimisel on koostöös eri põlvkondade laulusolistidega valminud mitmekesine kontserdikava «Valgalastele valgalastega Valgamaast».
 

«Kaitseliidu ühendorkester on pidanud enda jaoks kalliks kaht põhimõtet: teha koostööd võimalikult kohalikku päritolu muusikutega ja hoida elus kullafondi muusikat,» sõnas kava kokkupanija, Kaitseliidu muusikainstruktor Mati Põdra.

«Valga kontserdil kõlavatest teostest on osa päris värskelt kirjutatud-seatud, ning seekord kaugeltki mitte ainult minu sulest. Oma panuse on kavasse andnud valgalastele kindlasti hästi tuntud Sander Karu ja eesti džässi absoluutsesse tippu kuuluv Raul Sööt. Kavast leiab Valgamaast pajatavaid laule, lava- ja filmimuusikat, nii rahvalikku stiili kui pisut keerulisemat helikeelt,» rääkis Põdra.

«Eelmisel aastal Haapsalus kandis vilja mõte üllitada sõnadevihik, mille abil andis oma panuse kontserdi õnnestumisse ka publik. Püüame sama teha ka Valgas.»

Solistidest kohtab seekord laval noorema põlvkonna talendikat lauljat, selleks ajaks Taanis Aarhusi muusikaakadeemias rütmimuusika erialal diplomeerunud Karmen Rõivasseppa, Lõuna-Eestis (ja mitte ainult) hästituntud, meloodilist rokki viljelevat ansamblit Hoovus ja tänu paari aasta tagusele superstaari-saatele on valgalaste jaoks ehk kõige tuttavam nägu Birgit Varjun. Lisaks astub lavale kava sõnalise poolega toetav laulev näitleja Peeter Kaljumäe.

«Ära mainiks ka verinoore, kuid juba tegija trombonisti Mart Erik Põdra, kes keeruliselt käsitsetava pilliga murdnud ennast erakordselt noorena läbi täiskasvanute mängumaale,» lisas Mati Põdra.

Kontsert leiab aset 22. juunil kell 19.30 Valga linnapargis ja on kõikidele kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles