Kääriku spordikeskusele plaanitakse 12 miljoni eurost arendust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääriku spordikeskus
Kääriku spordikeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu Ülikoolile kuuluvale Kääriku spordikeskusele plaanitakse 12 miljoni eurost laiendust, mis võiks valmida 2018. aastaks.

«Tegemist on esimese etapiga suuremast arengukavast, mille eesmärk on luua Kääriku spordikeskusest Eesti spordi treeningukeskus,» ütles Kääriku spordikeskust haldava Tehvandi Spordikeskus SA juhatuse liige Kristjan Karis.

«Ehituslikult renoveerime olemasoleva kergejõustikustaadioni, rajame kunstmuruga jalgpalliväljaku, pallimängude spordihoone, renoveerime treeningumajutuse ja laagrimajutuse hooned ning nende juures asuvad konverentsikeskused, et oleks võimalik läbi viia videotreeninguid ja muud sellist, mis toimub väljaspool mänguplatse,» lisas ta.

Projekti kogumahuks kõikide tegevuste peale kokku on arvestatud umbes 12 miljonit eurot. Osaliselt on plaanis tegevust rahastada omavahenditest ja samuti taotleda toetust Euroopa Liidust.

Ehitustegevus võiks pihta hakata kahe aasta pärast. «Lootust on, et võib-olla saab ka juba järgmine aasta pihta hakata, kui kõik liigub kiiresti, kuid reaalsem on kahe aasta pärast. Kuna ehitustegevusi on palju, peab see toimuma etapiti, sest me ei saa keskust täiesti kinni panna. Selle tõttu võiks projekt valmida 2018.–2020. aastal,» sõnas Karis.

Kääriku spordikeskus loodi 1947. aastal Tartu Ülikooli kehakultuuri teaduskonna õppe- ja treeningukeskuseks. Spordikeskuse põhilisteks klientideks on treeninglaagrite ja spordilaagrite korraldajad ja sportlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles