Uus liikluskorraldus tekitab linlastes segadust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse tänav Valgas
Vabaduse tänav Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mitu Valga linnakodanikku on pöördunud Valgamaalase poole seoses liikluskorralduse muudatuste ja teekattemärgistuste tegemisega linnas

 Valgamaalane küsis selgitusi linnavalitsuse linnahooldusameti juhatajalt Arno Upruselt, kes rõhutas, et teekattemärgistused on liiklejatele sama tähendusega nagu liiklusmärgidki ja neid tuleb järgida.

Kinni peab pidama ka peatumist ja parkimist keelavatest märkidest. «Kui parkimist keelavaid märke ei ole, peab autojuht ise hindama, kas sõiduki peatamisel jääb auto ja pideva  joone vahele kolmemeetriline vahemaa selleks, et teised liiklejad parkinud autost mööda sõita saaksid. Kui seda vahemaad ei jää, siis selle tänava ääres autot parkida  ei tohi,» selgitas Uprus.

Uus liikluskorraldusskeem on liikluskomisjonis kooskõlastatud ning eeskätt on muudatuste põhjuseks ohutuse tagamine. «Teemärgistused korrastavad liikluskultuuri, viivad alla liikumiskiirusi ja seda eelkõige just Vabaduse tänaval,» lisas Uprus. Saarekesed teedele on samuti tehtud nii ohutuse kui ka tänavate parema hoolduse tagamiseks.

Uprus on seisukohal, et parkimisprobleeme linnas ei ole, sest parklaid on kesklinnas iga 500 meetri tagant. Seetõttu ei tohiks tema sõnul olla ka probleem, kui parkimist peatänavate ääres piiratakse. «Eks muutused on inimestele alati esialgu harjumatud, kuid rõhutan veel kord, et muudatused on spetsialistidega kooskõlastatud ja kõik see on tehtud turvalisuse huvides,» rõhutas Uprus.

Võidupüha paraadiks on ettevalmistused alanud ning seegi toob kaasa ajutised ümberkorraldused, mida liiklejatel järgida tuleb. Liiklemisskeemid ja -kord on üleval linnavalitsuse kodulehel.

Uprus soovitas hoolikalt jälgida ka liiklusmärkidele pandud lisatahvleid, mis näitavad päevi ja kellaaegu, kuna vastavad piirangud kehtivad. «Soovitan olla tavalisest tähelepanelikum, sest seoses paraadiga Valgas on tehtud ajutiselt olulisi muudatusi liiklemises,» sõnas Uprus.

Värsked teemärgistused ei ole aga kuidagi paraadiga seotud. «Need ei ole ajutised, vaid ikka alalised märgistused,» rõhutas Uprus.

Teekattemärgistuste tegemine linnas jätkub, lisaks paigaldatakse ka veel liiklusmärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles