Edukate koolilõpetajate tulevik lahtine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasiumi lennu parim õpilane Vivian Mitt soovib enne õpingutega jätkamist pisut maailma avastada.
Otepää gümnaasiumi lennu parim õpilane Vivian Mitt soovib enne õpingutega jätkamist pisut maailma avastada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Selle nädala jooksul peaksid kõik maakonna gümnaasiumilõpetajad oma lõpudiplomi kätte saama. Tuleviku osas on aga isegi kõige edukamate abiturientide jaoks kõik veel lahtine.

Puka keskkooli kuldmedaliga lõpetav Kersti Undrits, kes soovib tulevikus teha tööd, mis eeldab võimalikult palju inimestega suhtlemist, pole lõplikku otsust erialavaliku osas veel teinud. «Tartu Ülikooli ja Tervishoiu Kõrgkooli plaanin kindlasti paberid sisse viia,» avas sotsiaalvaldkonnast huvitatud neiu pisut kaarte. Undrits välistab need erialad, mis eeldavad kontoritööd.

Otepää gümnaasiumi lennu parim õpilane Vivian Mitt kõrgkooli valikuga oma pead hetkel ei murra. Nimelt ei soovi Mitt tähtsate otsustega kiirustada. «Plaan on võtta üldse vaba aasta, et mõelda, mida oma tulevikult tahan.» Selle asemel, et minna õppima midagi sellist, mis talle tulevikus ei meeldi, soovib napilt medalist ilma jäänud neiu hoopis reisida ja töötada. Samas on seegi alles verivärske idee, sest veel mõnda aega tagasi tõmbas teda hotellinduse õppekava poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles