Abituriendid teelahkmel

Dagny Viks
, dagny.viks@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva gümnaasiumi abituriendid Kati Paavel (vasakult), Aigi Tamm, Kelly Viks ja Mirjam Köster on valmis uueks eluetapiks.
Tõrva gümnaasiumi abituriendid Kati Paavel (vasakult), Aigi Tamm, Kelly Viks ja Mirjam Köster on valmis uueks eluetapiks. Foto: Dagny Viks

Teisipäeval abiturientideni jõudnud viimased eksamitulemused tõid kaasa tohutu pingelanguse. Juba neil päevil saavad nad lõputunnistuse uhketeks omanikeks ning ongi käes aeg harjumuspärase eluga hüvasti jätta ning astuda vastu uutele seiklustele ja väljakutsetele. Valgamaalane uuris Tõrva gümnaasiumi abiturientidelt, mis tunded ja emotsioonid neid koolilõpu eel valdavad.

Hilisteismelisi abituriendihakatisi nähakse ühiskonna silmis noorte täiskasvanutena, kes gümnaasiumi lõpetamisega oma elus ühe etapi lõpetavad ning esimesi samme iseseisva elu poole astuvad. Siiski leidub noorte hulgas palju kõhklusi, hirme ja küsimusi.

Abiturient Kati Paavel rääkis, et tunneb tuleviku ees suurt hirmu. «Turvaline aeg saab läbi ning ise peab hakkama otsustama ja valikuid tegema,» selgitas tüdruk oma hirmude tagamaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles