Peaminister Rõivas rõhutas liitlassuhete olulisust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulede ühendamine ja medalite üleandmine Vabadussamba jalamil
Tulede ühendamine ja medalite üleandmine Vabadussamba jalamil Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võidupüha hommikul Valgas tervitas Vabadussõja ausamba juurde jõudnud inimesi pilve tagant välja tulnud päike ja politseiorkester. Langenute mälestuseks asetasid ausambale pärja peaminister Taavi Rõivas, Riigikogu esimees Eiki Nestor ja Kaitseliidu ülem Meelis Kiili.

Mälestussamba juures peetud lühikeses kõnes rõhutas peaminister Taavi Rõivas, et Eesti riigikaitse üheks nurgakiviks on liitlassuhted meie partneritega. Ühisparaad lätlastega liidab kaks sõbralikku rahvust, sümboliseerides koostöötahet.

Ausamba juures ühendati võidutuleks eile Toris süüdatud sõjas langenute tuli, Võnnu mälestustuli, laulupeotuli ja Valga linna jaanipeol läidetud muinastuli. Tänase päeva jooksul jõuab võidutuli maakondadesse ning sellest saab jaanituli.

Hommikune tseremoonia lõppes võidutule medalite üleandmisega tänavustele tuletoojatele. Sooja käepigistuse andsid tuletoojatele kaitseminister Sven Mikser ja kaitseväe juhataja Riho Terras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles