Võrtsjärve tabab purjevõistluse ajal «äiksetorm»

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme leiab Võrtsjärvel aset Lõuna päästekeskuse vetelpäästeõppus «Tondisaare maraton», millel osalevad lisaks kutselistele Viljandi-, Tartu- ja Valgamaa päästjatele vabatahtlikud vetelpäästjad, politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuur, häirekeskuse Lõuna keskus ning Tartu kiirabi.

Õppuse stsenaariumi järgi tabab Võrtsjärve purjevõistluse ajal äikesetorm. Tormi tagajärjel lähevad võistlevad alused ümber, purunevad või upuvad, mitukümmend purjetajat on vigastatud või kadunud. Pääste- ja otsingutöödele reageerivad erinevad ametkonnad ja asutused.

Eesmärk on harjutada koostegevust hulgikannatanutega veeõnnetusel ning saada ülevaade ametkondade ressursside haldamisest. Samuti peaks õppus aitama korraldada infovahetust. Samas hinnatakse Lõuna päästekeskuse varustuse piisavust, kaasatud isikute tegevust veeõnnetusel ja infoedastuse korraldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles