Töövõimereform tekitab vastakaid arvamusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontaktikeskuse Valga kontoris töötav Lauri Kronberg kasutab iga päev töökohale sisenemiseks teisaldatavat kaldteed, mille ta ise muretses. Uus reformikava näeb ette, et säärased kulutused kompenseerib tööandjale riik.
Kontaktikeskuse Valga kontoris töötav Lauri Kronberg kasutab iga päev töökohale sisenemiseks teisaldatavat kaldteed, mille ta ise muretses. Uus reformikava näeb ette, et säärased kulutused kompenseerib tööandjale riik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täpselt aasta pärast peaks jõustuma uus töövõimereform, mis asendab senised töövõimetuspensionid töövõimetoetustega. Erivajadustega inimestele tähendab see suurenenud lootust leida sobiv töökoht.

Valgamaad puudutab riiklik reformikava eriti teravalt, sest eelmise aasta 1. jaanuari seisuga oli 21,6 protsenti elanikkonnast puuetega, kellest omakorda 2307 inimest olid tööealised. Suurem oli see protsent vaid Põlva-, Jõgeva- ja Võrumaal.

Eelkõige toovad uuendused tööd juurde töötukassale, sest osalise töövõimega inimestest ainult kaks protsenti on praegu töötuna registrisse kantud. Uus reform suurendab seega töötute arvu, kellega töötukassa tegelema peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles