Laulupeol saab maitsta Valgamaa väiketootjate toitu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse laulupeo ajal avab põllumajandusministeerium koostöös piirkondlike toiduvõrgustikega laulupeo territooriumil Eesti toidu väljaku. Uudses algatuses lööb kaasa ka mitu Valgamaa väiketootjat, kes pakuvad laulupeo külastajatele 100 protsenti kodumaisest toorainest valmistatud söögipoolist.

Idee viskas põllumajandusministeeriumi juurde moodustatud Eesti toidu arengukava jaanuarkuisel kokkusaamisel õhku Eesti Kalaliidu esindaja Valdur Noormägi. «See pall püüti kinni ja saame näha, mis sest mängust selle nädala lõpus välja tuleb. Usun, et see on algus ühele väga väärikale traditsioonile,» oli MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti tegevjuht Merle Vall lootusrikas.

Ka laulu- ja tantsupeo korraldajad haakusid mõttega kohe. Suurpeo peakorraldaja Aet Maatee sõnutsi on Eesti toit laulupeol sama loomulik nagu eesti keel ja eesti meel. «Sel puudutuse peol kutsume inimesi mõtlema, mis on need päris asjad, mis meile tõepoolest tähtsad on ja meid puudutavad. Eesti toit sünnib esiemade tarkusest – see on meie olemise viis, mis on meid siin maanurgas aegade algusest alles hoidnud,» ütles Maatee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles