Tantsupeole paneb korraldajana õla alla ka Valgamaalt pärit Tiina Kukk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupidu
Tantsupidu Foto: Jelena Kalames

Tantsupeo unikaalsusele ja ilule paneb korraldajana õla alla ka Valgamaalt pärit Tiina Kukk, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Tantsuväljakutel jagab mikrofonist juhiseid liigijuht. Tema kõrval on omakorda assistent ning kaks väljakuassistenti. Sangastest pärit Tiina Kukk on B2 liigijuhi väljakuassistent.

Tiina Kukk on Sangaste segarühma Kõvvera Kõdara juht ja Keeni põhikooli tantsuõpetaja, kuid väljakuassistendi rollis on staažikas tantsujuht esimest korda. «Teisel ülevaatusel tegi Vaike Rajaste mulle ettepaneku. Olin väga üllatunud ja andsin mõtlemata nõusoleku,» meenutas Kukk pakkumist tänutundega. Ta lisas, et tegemist on toreda väljakutsega, mis omakorda tähendab sisutihedaid tööpäevi.

Lisaks väljakuassistendi ametile on Kukel ka oma liigi tehnilise assistendi kohustused ning ta kuulub kunstilisse toimkonda. «Iga päev kell pool kaheksa hakkab koosolek, siis platsile. Õhtul saame taas kõik kokku, et ühisel nõupidamisel päevatöö kokku võtta ning valmistuda järgmiseks. Seega magama saame ühe-kahe ajal,» kirjeldas tantsujuht oma päeva.

Töiseid päevi täidab rõõm ja rahulolu. Harjutusväljakutel toimuvat kirjeldab kõige paremini fraas «raske õppusel, kerge lahingus» ja seda nii juhendajate kui tantsijate jaoks. «Hoidsin täna ühel rühmal eriliselt silma peal. Vahepeal mõtlesin, et küll nad võivad mind pärast kiruda, aga minu üllatus oli suur, kui nad mulle oma rühmamärgi kinkisid ning abi eest tänasid. Tänane päev oli üldse väga emotsionaalne, sest harjutasime viimast korda eraldi ja homme on kõik liigirühmad ühiselt Kalevi staadionil,» rääkis Kukk kolmapäeva õhtul.

«Tantsijad on ääretult tublid. Olen täitsa kindel, et paljud tantsurühmad õpetavad välja uusi liikmeid ja kõik peavad ju nende arenguga arvestama. See on väga tänuväärne töö. Pealegi on just rühmajuht see, kes otsustab, millisesse rühma ta registreerub.»

Tiina Kukk loodab, et tantsijatele tuleb hästi palju kaasaelajaid. «Neid inimesi, kes tantsimist harrastavad, on väga palju ja mõneminutilise mustri nägemiseks tehakse uskumatut tööd. Soovin südamest, et tantsijate positiivne emotsioon jõuab vaatajate hinge. Püüame oma emotsionaalse puudutusega luua sellist maailma, mida järeltulijatele rääkida.»

Valgamaalt osaleb 19. tantsupeol 23 tantsurühma üle 360 tantsijaga. Tantsupeo «Puudutus» kolm identset etendust toimuvad 4., 5. ja 6. juulil Kalevi keskstaadionil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles