Noor abilinnapea: tegin õige valiku

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi noor abilinnapea Piret Karu tundis vastutusrikast ametikohta vastu võttes väikest hirmu, on ta nüüdseks linnavalitsuse töökorraldusse hästi sisse elanud ja naudib oma tööd.
Kuigi noor abilinnapea Piret Karu tundis vastutusrikast ametikohta vastu võttes väikest hirmu, on ta nüüdseks linnavalitsuse töökorraldusse hästi sisse elanud ja naudib oma tööd. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Inimesed on mulle viimasel aja öelnud, et naeratan liiga palju.» Kas naeratada saab tõesti liiga palju, küsib noor Tõrva abilinnapea Piret Karu, kes alates eelmise aasta hilissügisest Tõrva linna käekäiguga tegeleb. Karu peab end kodukoha patrioodiks ning naudib väikelinnaelu.

Olete abilinnapeana töötanud juba peaaegu kaheksa kuud. Millal tekkis mõte oma karjääri poliitikaga siduda?
«Ausalt öeldes polegi mulle seda mõtet veel tekkinud. Pigem olen ikkagi oma kodukoha tubli patrioot. Esimene mõte, mis mul pähe tuli, oligi: mida ma saan oma linna jaoks ära teha? See, et tegemist on ka poliitikaga, käib paratamatult asja juurde, aga seda mõtet, et ma poliitikuna karjääri hakkan tegema, ei ole mulle veel esialgu küll mõttesse tulnud.»

Kas olete ka varem poliitikas aktiivselt kaasa löönud või on praegune amet esimeseks kokkupuuteks?
«See on esmane kokkupuude päris poliitikaga. Olin küll erakonnas liige juba varem, aga mitte väga aktiivselt. Olin pigem selline vaikiv liige.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles