Adrenaliiniotsijad saavad uuel rajal kihutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardisõit annab aja peale sõitjale adrenaliini.
Kardisõit annab aja peale sõitjale adrenaliini. Foto: Sven Andreson / Valgamaalane

Juba nädal aega saavad autospordihuvilised oma sõiduoskusi proovile panna Valga kardirajal.

 

Valga hobikardiraja üks omanikke Eston Loos, kes on aastate eest tegelenud motokrossiga, leidis, et kui mujal Eesti linnades on rajad olemas, siis võiks üks selline olla ka piirilinnas. «Sõitmas on käinud umbes 25–30 inimest,» rääkis Loos. «Info liigub väga kiiresti suust-suhu.»

Põhilised sõitjad on olnud 10–15aastased, kuid rajale on jõudnud sõiduoskusi proovile panema ka 30aastased.

«Sõita on lubatud alates sellest east, kui jalad ulatuvad pedaalideni,» ütles Loos. Rajal kasutuses olevate kartide istmeid saab reguleerida, nii et sõita on võimalik ka täiskasvanutel. Pikemas perspektiivis on plaanis soetada lastekart, et ka alla kümneaastased väikest kasvu lapsed rooli pääseksid.

Aadressil Transpordi 9 asuva kardiraja teine omanik Meelis Lehemets rääkis, et poisid jäävad tüdrukutele isegi mõnevõrra alla, sest sõidavad nii äkiliselt, et tüdrukud jõuavad ajaliselt neist mööda. Kedagi, kelles kardisõit adrenaliini ei tekitaks, pole seni sõitmas käinud. «Siin käis üks väike poiss, kellel oli pärast suur higimull otsa ees, aga kuulutas, et nii-nii äge oli,» tõi Lehemets näite.

Pikemalt loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles