Kortermajas puhkes põleng

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee tänava korterelamus põles teisel korrusel köök.
Vee tänava korterelamus põles teisel korrusel köök. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval, 10. juulil kl 00.13 teatati päästeameti häirekeskusele tulekahjust Valgas Vee tänaval asuvas viiekorruselises kortermajas. Teataja täpsustas, et teise korruse aknast on leegid väljas.

Päästeameti pressiesindaja sõnul jõudsid päästjad sündmuskohale kell 00.18. Nad avasid korteri ukse ning suitsusukeldujad päästsid kiirelt korteris olnud naisterahva. Kannatanul olid põletushaavad ja ta oli sisse hinganud põlemisgaase. Naine anti üle kiirabile, kes toimetas kannatanu Valga haiglasse.

Päästjate saabudes põles korteri köök. Põlengus saigi see tugevalt kannatada, ülejäänud ruumid said suitsu- ja veekahjustusi. Tulele pandi piir kell 00.27.

Päästetööde juhi esialgsel hinnangul sai tuli alguse köögivalamu all kapis asuvast prügikastist. Tulekahju täpsed põhjused selgitab menetlus.

Korteris töötas suitsuandur, mis andiski põlengust märku. "Leiab veel kord kinnitust, et suitsuandur on hädavajalik ja võib päästa inimese elu. Eriti oluline on suitsuanduri alarm öisel ajal," rõhutab päästeamet.

Lisaks juhivad päästetöötajad tähelepanu asjaolule, et suitsetada on ohutum ruumidest väljas ja sigaret tuleb pärast suitsetamist alati hoolikalt kustutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles